Present till Syster

Din ultimata guide, fylld med tips för att hitta rätt present till din syster! 

present syster

Innehållsförteckning

Presenttips till syster

Att köpa en present till sin syster kan ibland kännas som en utmaning, men det finns en hel del tips som kan hjälpa dig att få rätt. Oavsett om det är lillasyster eller storasyster som du skall köpa en present till.

Först och främst, tänk efter vad hon gillar. När du förstår hennes intressen, är det lättare att hitta något som hon kommer att uppskatta. Har ni några gemensamma intressen som ni kan utöva tillsammans med en upplevelsepresent, eller som du vet att hon skulle tycka om.

Var ärlig och undvik att köpa något som du själv skulle vilja ha. Om du vill ge henne något som är personligt, överväg att få en produkt personifierad eller skapa något själv. Om det inte är vad hon önskar sig, kan det ändå visa att du har lagt tid och kärlek i presenten. Försök att hitta något som hon behöver, men som hon ändå uppskattar. 

Är det till din lillasyster som du skall köpa present kan det vara uppskattat för henne att bara få vara med sin storebror eller storasyster en dag.

Köpa present till lillasyster / storasyster

Humor och omtanke är vanligtvis två givande ord som brukar passa in väl när det handlar om syskonkärlek och presenter. Oavsett om det är hennes födelsedag, jul eller en annan speciell högtid, vill du ge henne något som hon kommer att uppskatta. Roliga presenter går ofta hem! Eller vad sägs om en gigantisk chokladkaka om du har en chokladälskande syster. En annan rolig present kan vara att köpa ett knepigt puzzel om hon gillar utmaningar. 

Populär kategori för systrar som är lite äldre kan vara att köpa hårvård, hudvård eller smink. Har du svårt att välja en produkt finns det gott om rekommenderade paket från välkända varumärken som är perfekta som present till systern.

Vill du visa hur mycket din syster betyder för dig kan det vara en god idé att titta efter betydelsefulla presenter. Det är en bred kategori där det kan handla om gemensamma intressen eller upplevelser er emellan som du uppskattar och köper present. Exempelvis biljetter till event inom sport, kultur eller musik där ni har ett gemensamt intresse.
En annan betydelsefull present kan vara att du köper något som är personligt för henne, någon graverad eller broderad present.

Favorit presenterna till syster

Det beror helt på systerns personliga intressen och vilken ålder det är på henne. Det kan vara något så enkelt som en personlig anteckningsbok, ett fint smycke, en upplevelse, eller ett praktiskt föremål som hon kan använda. Utgå från hennes eller möjligtvis era gemensamma intressen.

Det beror på vilken typ av syster man har. Om hon älskar mode och skönhet, kan man köpa något som nya smink eller hårprodukter. Om hon är mer inriktad på inredning och design, kan man köpa henne en unik detalj till hemmet eller en fin accessoar. Oavsett vad som passar henne bäst, kan man alltid ge henne något personligt som ett fotoalbum, ett fint kort eller en presentkorg som blir unikt. Det har hon garanterat inte sedan tidigare. 

Vad en presenter till sin syster skall kosta är en svår fråga att svara på. Det beror helt på din ekonomiska situation och ålder på din syster. Vi på Presentkollen.nu har försökt att samla hundratals med presenter i olika prisklasser för att ge dig möjlighet hitta en present som passar din budget. 

Utvalda kategorier för present till syster

Skönhetspresenter

Hud- & hårvård, samt smink är ofta vinnande produkter att ge bort till sin syster. Det som är viktigt här är att hitta bra produkter som hon får användning av, så att de inte blir stående i skåpet. 

Graverad klockbox present

Personliga presenter

Vet du inte riktigt vad du ska köpa eller känns det som systern har allt? En personligt graverad eller broderad present med hennes namn, eller ett citat på är alltid en vinnare. 

Mode dam

Är systern väldigt intresserad av mode, kläder och accessoarer? Då är detta en kategori som du garanterat behöver spana in för att hitta bra presenttips till din syster. 

Upplevelse present

Upplevelsepresenter har blivit en riktigt vinnare de senaste 20 åren att ge bort till sina nära kära. Här hittar du allt från adrenalinfyllda upplevelser till skapande och kulinariska. 

Topp 10 presenttips syster

En lillasyster eller storasyster skall man vara rädd om, därför kanske det känns extra viktigt för dig att ge present till henne vid födelsedag, jul eller annat tillfälle. Men det kan upplevas som svårt ibland att hitta rätt present. Därför har vi samlat vår egen topp 10 lista med de bästa presenttipsen till din syster.

  1. Smycken: Systrar älskar att visa upp sina smycken, så köp några bijouterier, örhängen eller halsband som hon kan bära med stolthet.
  2. Kläder: Köp några kläder som är trendiga och passar till hennes stil. Det kan vara en cool hoodie, en snygg kofta eller ett par jeans.
  3. Skönhetsprodukter: Köp några skönhetsprodukter som hon kan använda för att se och känna sig fin. Det kan vara hudvårdsprodukter, makeup eller ett set nagelverktyg.
  4. Sällskapsspel: Tycker hon om att samla vänner och familj runt bordet för ett sällskapsspel. Ge henne något att glädjas åt med nära och kära. Kanske den populära Boxbollen som blivit ett populärt sätt att umgås, tävla och skratta tillsammans.
  5. Bok: Köp en bok som hon kommer att gilla. Det kan vara en deckare, en självhjälpsbok eller en självbiografi om någon som hon ser upp till.
  6. Parfym: Köp en doft som hon kommer att gilla och som passar till hennes stil och ålder.
  7. Ett spa-kit: Köp ett spa-kit som innehåller produkter som hon kan använda för att få en avslappnad och föryngrande upplevelse.
  8. Musikinstrument: Om hennes intresse är musik, köp ett musikinstrument som hon kan lära sig att spela.
  9. Fotografiskt konstverk: Köp ett fotografiskt konstverk som hon kan hänga upp på väggen.
  10. Upplevelse: Om systern gillar att prova nya saker, köp en spännande upplevelse som hon kan njuta av. Det kan vara en parasailingtur eller ett vinprovning.

Alla presenterna till syster

Födelsedagspresent syster

Det viktigaste är att veta vad hon gillar och vad som kan få henne att le på hennes stora dag. Att hitta en födelsedagspresent som är så personlig som möjligt är nyckeln till att göra en födelsedag extra speciell för din syster.

Först och främst, ta reda på vad hon gillar. Låt henne berätta om sin smak och intressen, titta igenom hennes sociala medier för att se vad hon har lagt märke till eller fråga vänner om deras förslag. Du kan även se efter om det finns något som hon har önskat sig eller nämnt att hon vill ha.

Välj något unikt och personligt som kommer att få henne att minnas födelsedagen. Ett hälsosamt alternativ är att ge henne en personlig skönhetsbox som innehåller produkter som passar hennes smak och hudtyp. Om hon älskar att prova nya maträtter kan du ge henne ett kokbok med recept för att inspirera henne.

Om du försöker hålla presenten lite billigare är det bra att ge henne en present som hon kan njuta av. Tänk på att det inte alltid är priset som betyder något, det handlar mer om att visa henne att du tänker på henne. Ge henne ett kort med en personlig hälsning, en söt DIY-present eller ett fotografi som har tagits av dig.

Du kan också försöka hitta en present som både du och din syster kan njuta av. Planera en dag ute, boka in en upplevelse som ni kan göra tillsammans, eller ge henne en biobiljett så att ni kan se hennes favoritfilm tillsammans.

Sista minuten present till syster

Om du är på jakt efter en sista minuten present till din syster, kan du tänka på något som hon har användning för eller något som hon skulle uppskatta. Några förslag är ett presentkort på hennes favoritbutik, ett personligt fotoalbum, en smarta hem-enhet som en Google Home eller Amazon Echo, eller en personlig väska eller väska. Om du vill att presenten ska vara mer personlig, kan du göra en egen DIY-present som ett armband eller ett fotografi inramat. En annan idé är att ge henne en bok av hennes favoritförfattare eller en presentkorg fylld med hennes favoritmat eller snacks. 

Presentkorten är alltid en återkommande nödlösning när det skall köpas sista minuten presenter. Men det är oftast väldigt uppskattade för den som får dem, som själv då kan köpa något som hon behöver eller vill ha.

Scroll to Top