Present till mormor

Här hittar du en samlad guide med hundratals presenttips till mormor! 

Present mormor

Innehållsförteckning

Present till mormor

För många kan mor- och farföräldrar betyda något extra för oss och mormor är för många som en extra mamma. Men det är inte alltid helt lätt då när du vill köpa present till någon så betydelsefull som sin mormor. Men vad köper man till någon som sin mormor som har allt?

Att ge sin mormor ”snälla barn” eller ”var snäll mot din mamma” är självklart något som skulle räcka säkerligen för din mormor om man frågar henne själv. Men du vill kanske ändå köpa något speciellt till din mormor för att på något sätt visa hur speciell hon är för dig.

Många gånger när det kommer till mormödrar är de lika glada för något som du gjort själv som något som du köpt till. Det behöver inte heller vara något dyrt du ger bort, utan det är snarare tanken bakom som kommer att göra din mormor glad.

Köpa present till mormor

När det kommer till att köpa presenter till mormor finns det nästintill oändligt med produkter. Det som kan vara värt att först tänka på är din mormors intressen samt hur hennes dagar ser ut. Ens mormor kan vara allt mellan 50-90 år gammal och det kan då vara en enorm skillnad vilka förutsättningar som hon har.

Bra tips på presenter till mormor kan vara personliga fotoalbum eller fotoramar. Det kan vara exempelvis vara ett album med de bästa fotona på dig och henne under åren. Eller en förstorad bild på er två som hon kan ha i hemmet.

Ett annat tips om du har en mormor som har orken fortfarande är en upplevelse. Kanske spenderar ni inte tillräckligt med tid tillsammans. Då kan en upplevelse som middag, vinprovning, chokladprovning eller en spadag vara ett perfekt tillfälle för er att spendera tid tillsammans.

En mysig morgonrock, morgontofflor eller mysig filt är också fina presenter att ge sin mormor som hon kan ha användning av.

Favorit presenterna till mormor!

“Snälla barn” har väl nästan alla hört att en mormor eller mamma önskar sig i present. Men du som barnbarn kanske fortfarande vill ge din mormor något och då kan något personligt vara fint att ge. Eller bara möjligheten för er att spendera tid tillsammans, brukar vara uppskattade presenter att ge sin mormor. 

Att få möjligheten att spendera tid med sina barnbarn brukar vara den mest uppskattade present att ge sin mormor. Andra bra presenter är att ge något som hon inte visste att hon behövde. Kanske något tekniskt och modernt som kan underlätta hennes vardag, men som hon själv inte upptäckt ännu. 

Det finns ingen given summa som en present till sin mormor skall kosta. Den behöver inte kosta någonting alls egentligen. Troligtvis blir din mormor lika glad för något du skapat själv för några kronor som en middag med dig på stan. Ge något till din mormor som du tror att hon kommer uppskatta! 

Utvalda kategorier för present till mormor

Skönhetspresenter

Hudvård- eller hårvårdsprodukter kan vara perfekta att ge till sin mormor när du vill ge henne något fint. Antingen väljer du en egen personlig favorit eller får hjälp av experter att hitta rätt.

Presentbox

Vill du ge din mormor lite av varje så hittar du perfekta och färdigpackade presentboxar här. Allt från mat, dryck till skönhetsboxar som din mormor kommer älska!

Lyxiga presenter

Dags att lyxa till det för mormor och ge bort i present? En lyxig present behöver inte alltid vara superdyr, utan snarare få mormor att känna sig viktig. 

Whiskyglas med gravyr

Personliga presenter

Köp en personlig present till din mormor som ett graverat smycke, glas eller karaff. Eller varför inte en broderad morgonrock eller en rolig T-shirt. Här hittar du massvis med personliga presenter!

10 tips på presenter till mormor

En mormor är för många som en extra mamma och självklart vill man då ge henne något fint när man ska köpa present. Även om det kan vara svårt för oss att ge som utestående tips på presenter har vi här gjort vårt bästa. Här nedan hittar du våra bästa tips på presenter att ge till sin mormor. 

  1. En personlig fotobok: En personlig fotobok med samlade foton och minnen som ni har tillsammans kommer göra de flesta mormödrar rörda.
  2. En favoritbok: En bok är alltid uppskattat att få om man tycker om att läsa. Kanske vill du visa henne något som du själv uppskattar och som du kan dela med dig av. 
  3. En mysig filt: En värmefilt eller bara en mysig filt är alltid uppskattat att få. Speciellt under det kallare halvåret här i Sverige. 
  4. Upplevelsepresent: En upplevelse som din mormor kan göra själv, med någon vän eller varför inte med dig så att ni får spendera tid tillsammans.
  5. Sudoku- / Korsords bok: Sudoku och korsord är perfekt hjärnträning för att hålla huvudet i trim när kroppen börjar bli äldre och orkar mindre.
  6. Hemmaspa: Förtjänar din mormor lite lyx hemma? Köp hem en fotmassage maskin eller liknande för att få henne att kunna lyxa till det hemma. 
  7. En vacker bukett: Blommor är alltid en bra gåva att ge bort, speciellt om du inte bor nära din mormor. Då kan du skicka blombud till din mormor.
  8. Doftljus: Ge bort underbara dofter i form av doftljus som din mormor kan njuta av hemma. Köpt till en ljuslykta så har du ett komplett paket. 
  9. Chokladbox: Är din mormor en gottegris? Vad passar då bättre att ge bort än chokladbox eller varför inte en gigantisk choklad?
  10. En personlig tröja: Skaffa henne en tröja med ett personligt budskap som hon kan bära med stolthet eller gör en rolig t-shirt eller liknande till mormor.

Alla presenterna till mormor

Födelsedagspresent mormor

Att hitta födelsedagspresent till mormor kan stundtals vara utmanande. Men med lite eftertanke så kommer ni att hitta rätt tillslut. Att använda orden “Världens bästa mormor” är alltid populärt. Det kan vara en personlig kaffemugg, kudde eller en tavla exempelvis. Andra bra födelsedagspresenter kan vara kökstillbehör. Älskar din mormor att baka exempelvis är det perfekt att hitta redskap och prylar för henne att kunna baka ännu fler bullar och kakor till dig. 

Bor din mormor i hus och älskar att fixa i sin trädgård. Då kan blommor, växter eller frön som hon kan plantera vara en bra födelsedagspresent att ge bort. Eller varför inte ge en hydroponisk odling som hon kan ha i köket året runt. 

Har du fortfarande svårt att hitta rätt med presenten till mormor? 
Ett bra tips är då att försöka utgå ifrån hennes intressen och saker hon tycker om att göra. Är hon exempelvis en te-älskare så kan du köpa en fin tekopp, en fin telåda av trä eller bara lite extra lyxigt te. Samma sak gäller om hon älskar kaffe. 

Tycker om hon om att läsa böcker kan du titta på att köpa en bok, en läsplatta för att kunna läsa böcker eller varför inte en prenumeration på ljudböcker. 

Oavsett vad du köper för present i slutändan så kommer hon bli glad att du ansträngt dig. 

Scroll to Top