Romantiska presenter

Här hittar du samlade tips på romantiska presenter att ge bort till någon som är speciell för dig! 

Present romantisk tips

Innehållsförteckning

Köp en romantisk present

Det finns många olika sätt att visa någon att man tycker om dem och att man försöker göra deras liv bättre. En romantisk present kan innebära att man har tänkt på någon och försökt att ge dem något som de kommer att uppskatta. Att köpa en romantisk present är ett bra sätt att visa att man bryr sig om den andra personen och att man vill att deras liv ska vara enklare och roligare.  

Romantiska presenter kan vara allt från en bukett med blommor till enklare smycken. Röda rosor är den mest klassiska presenten att ge bort som en romantisk gest, som uppskattas av mottagaren. Vill du ge något som håller lite längre kan en evighetsrosor vara en perfekt gåva att ge bort till någon du bryr dig om. Dessa rosor slipper vissna och kan istället hålla för evigheten framåt, likt er kärlek.

En romantisk present behöver inte alltid vara något stort och dyrt. De små presenterna och gesterna kan göra mottagaren lyckligare. Det är upp till en själv att välja något som den andra personen kommer att uppskatta och som passar bådas behov.

Kärlekspresent till honom eller henne

Kärlekspresenter är ett perfekt sätt att visa någon hur mycket du bryr dig om dem. En kärlekspresent kan vara allt från en liten token som ett par örhängen eller en blomma för att visa uppskattning, till en större present som en resa tillsammans eller en delikatess. Det är upp till dig att göra det du tror att din partner skulle gilla mest.

En populär present är att använda ett fotografi av er båda tillsammans. Om ni har några särskilda ögonblick som ni har delat tillsammans, kan detta vara utmärkt att använda som en kärlekspresent. Om du bestämmer dig för att få det tryckt som en canvastavla, örngott eller liknande, kommer det att vara en ständig påminnelse om er kärlek för varandra.

En annan attraktiv present är smycken. En kärlekspresent som smycken är ett bra sätt att komma ihåg någon speciell. Du kan få ett par hängande örhängen eller en halskedja med en personlig gravering. Det är en kärleksfull gest som kommer att påminna din partner om dig varje gång de bär det.

Oavsett vilken present du väljer att ge din partner, vet att det är tanken som räknas. Om du visar att du har tänkt på deras personliga preferenser och önskningar, kommer de att bli mycket uppskattade för det. Kärlekspresenter är ett perfekt sätt att förstärka känslan av kärlek och närhet i ett förhållande.

Tips på romantiska presenter

populärt presenttips!

Luftballong upplevelse

Upplevelse luftballong present

Upplev en timmes färd i luften över hustak och trädtoppar med en upplevelse i luftballongen. 

En perfekt romantisk upplevelse att ge bort för att skapa ett minne tillsammans. 

Tips butiker att köpa romantiska presenter ifrån

Romantiska presenter topp 10

Ibland kan det kännas svårt att hitta rätt med romantiska presenter och idéerna kan kännas som att de är helt slut. Därför har vi skapat Presentkollen.nu för att kunna ge dig tips och inspiration på presenter för olika tillfällen.

Som ett extra hjälp på vägen har vi här skapat en topp 10 lista på tips på romantiska presenter att ge bort:

  1. Personliga smycken – Skapa ett personligt smycke som är inspirerad av något som betyder något för er båda. Eller gravera det med datumet ni träffades eller ditt eget namn.
  2. Upplevelse – En upplevelse som ni båda kan göra tillsammans, som en romantisk middag eller en aktivitet där ni får kvalitetstid tillsammans.
  3. Fotopresent – Använd ett favoritfoto av er två och skapa en unik tavla, bordskalender, mobilfodral eller någon annan vardagsprodukt som du kan göra unik till honom eller henne.
  4. ”LoveBox” – Skapa en personlig ”LoveBox” som innehåller romantiska föremål, som till exempel fotoutskrifter, lappar med romantiska meddelanden och personliga gåvor.
  5. Spaupplevelse – Spendera en hel dag på spa, med övernattning och middag blir det ett speciellt tillfälle för er två att spendera tid tillsammans.
  6. Romantisk dag – Gör en egen romantisk dag med romantiska aktiviteter planerade, som att titta på en film, gå ut för att äta eller ta en promenad.
  7. Chokladpresenter – Kärlekens godis! Ge din partner lyxig choklad eller varför inte ge henne en personlig chokladask eller liknande. Både gott, roligt och romantiskt.
  8. Blommor – Att ge blommor kan kännas simpelt, men rosor representerar kärlek på ett sätt som många andra gåvor inte kan mäta sig med. Vill du ha rosor som håller länge så köp evighetsrosor eller en ros i 24 karats guld.
  9. Erotiska presenter – Har du och din partner en sådan relation att ni kan tänka er att tillsammans uppleva något nytt i sängkammaren. Spel, leksaker och mycket annat finns då att köpa som en romantisk present till sin partner.
  10. Personlig tavla – Ge en karttavla över den plats ni träffades på eller liknande. Eller varför inte ge en tavla över hur stjärnorna såg ut det ögonblicket ni bestämde er för att det är ni två.

populärt presenttips!

Fyll-i-bok kärleksförklaring

Fyll i bok kärleksförklaring present

En enkel och romantisk gåva där du på ett personligt sätt kan berätta om er historia tillsammans.

Här fyller du i allt ifrån hur ni träffades, ert gemensamma liv och era framtidsplaner tillsammans!

Romantisk present till henne

Tips att tänka på när du skall hitta rätt med en romantisk present till henne. Det kan vara din nya flickvän, din partner som du haft i tio år eller din fru sedan många år tillbaks. Oavsett kommer dessa tips att kunna hjälpa dig när du skall köpa en romantisk present. 

Fundera på hennes intressen – Innan du köper en romantisk present till henne, ta reda på vad som intresserar henne. Tänk efter om det är något som hon är speciellt intresserad av, eller något som hon har nämnt att hon skulle vilja ha. Det kan vara något så enkelt som en bok, eller något som är lite mer extravagant som ett spa-besök.

Försök att tänka utanför boxen – Även om det kan vara lätt att köpa något som är romantiskt men väntat som blommor eller choklad, försök att tänka på vad som kommer att betyda mest för henne. Försök att tänka på något som är unikt och personligt, så att hon kommer att förstå att du har tänkt efter när du köpt hennes present.

Försök att vara kreativ – Om du inte har någon aning om vad du ska köpa, försök att vara kreativ och tänk på något som du kan skapa själv. Du kan skapa en personlig musiklista som hon kan lyssna på när hon är ledsen eller skapa en fotobok som berättar historien om er två.

Undersök recensioner– Om du bestämmer dig för att köpa en present som redan finns, se till att du läser kundrecensioner och undersöker kundbetyg om den produkt som du överväger att köpa. Detta hjälper dig att veta om det är något som hon verkligen kommer att uppskatta.

Försök att inte stressa – Försök att inte stressa över att köpa den perfekta presenten och ta din tid att leta runt och välja något som du tror att hon verkligen kommer att älska.

Romantisk present till honom

När man ska köpa en romantisk present till honom är det viktigt att först och främst tänka på vad personen gillar och är intresserad av. Kanske är det något som han velat ha länge, eller något som är relevant för hans intressen och hobbyer. Fundera över vad som skulle göra honom glad och glad.

En romantisk present kan ibland vara något så enkelt som att göra något tillsammans som han vet att du gör för hans skull. Som att gå på en fotbollsmatch tillsammans, trots att du själv saknar helt sportintresse. Eller köpa konsertbiljetter till bandet som du aldrig själv lyssnar på, men som du vet att han älskar. Små gester och gåvor som gör det romantiskt i slutändan.

Det finns många olika romantiska presenter som du kan välja mellan. En personlig present som är anpassade efter hans intressen eller hobbies är ett bra val, till exempel en souvenir eller ett fotografi som har en speciell betydelse för honom. Du kan också ge honom ett presentkort till en restaurang eller en butik som han gillar, eller en specialdesignad t-shirt eller graverade gåvor som glas, knivar eller liknande.

Oavsett vad du väljer att ge bort är det alltid tanken bakom det som räknas. Att visa att du uppskattar och älskar honom och att du gjort en insats för att göra honom glad är det som är viktigast.

FAQ

Vad är en bra romantisk present?

En romantisk present är något som betyder något särskilt för mottagaren. En romantisk present kan vara något litet som ett smycke eller blomma. Det kan också vara att man gjort något personligt för personen. Eller bara en gest som visar att man sätter den personens intressen före sina egna. Utgå från att göra personen glad så kommer det vara en bra romantisk present!

Vad ger man till någon man älskar?

Man vill alltid ge allt till den man älskar såklart. Därför kan det ibland kännas extra svårt att ge en present till någon man älskar. Viktigast är att försöka göra personen glad, det brukar vara en bra plats att starta på när du skall köpa något. Vad skulle få din älskade att le? 

Hur vet jag att det är en romantisk present?

En romantisk present är inte bara choklad och blommor som i amerikanska filmer. En romantisk present kan vara precis vad som helst. Det viktigaste är att det betyder något för dig eller för din partner. Det kan vara en sak, en upplevelse eller bara en gest. 

Vad är en bra "Jag älskar dig" present?

En bra “Jag älskar dig” present bör vara personlig. Men det har mycket med hur långt ni har kommit i ert förhållande också. Har ni en lång historia tillsammans kan det vara fint att visa upp den genom en personlig fotobok eller liknande. Har ni nyligen blivit tillsammans kan något mindre och personligt vara en fin gåva att ge för att visa hur mycket han eller hon betyder.

Scroll to Top