Alla hjärtans dag present

Din superguide med tips på presenter att ge bort till din käraste på alla hjärtans dag!

present alla hjärtans dag

Innehållsförteckning

Hitta rätt present till alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är ett tillfälle att visa din kärlek och uppskattning till någon som betyder mycket för dig. Det är viktigt att hitta en present som känns personlig och som visar att du har tagit dig tid att tänka på den personen.

Ett bra tips att ta med sig är att presenter till Alla hjärtans dag bör köpas i god tid så att man är säker på att få det man vill ha. Om du letar efter en present som är mer personlig, som exempelvis ett fotoalbum, ett DIY-kit eller något graverat, kan det ta lite tid att färdigställa den, så det är bäst att börja planera i god tid. Om du köper en färdig present, som exempelvis en blomma, en korg full med godis eller en romantisk middag för två, bör du också planera och köpa det i god tid, eftersom butiker och restauranger kan ha mycket att göra och kanske inte kommer att ha tillräckligt med prylar eller bordsplaceringar.

Oavsett om du väljer att köpa en färdig present eller skapa något personligt, är det viktigt att köpa presenten i god tid så att du är säker på att den kommer att anlända till mottagaren i tid. Det är viktigt att ge en härlig present som är uppskattad. Så, sluta inte leta efter den perfekta presenten för sent!

 

Tips på presenter till Alla hjärtans dag

Börja med att tänka på något som den personen älskar. Det kan vara något som är relaterat till deras intressen eller hobbyer. Om de är intresserade av matlagning, kanske du kan ge dem en kokbok eller ett gourmet-gåvokort. Om de är intresserade av upplevelser kanske du kan ge dem ett presentkort på en upplevelse, eller om du redan vet att de exempelvis gärna vill flyga helikopter. Kanske de gillar att spela instrument, så att du kan ge dem en ny gitarr eller en specialdesignad trumma.

Oavsett vad du bestämmer dig för att köpa som alla hjärtans dag present, tänk på att göra det personligt. Antingen för personen du ger det till eller om ni är ett par, något som är speciellt för just er två och er relation. 

Här på Presentkollen.nu har vi samlat hundratals med tips för att hitta rätt med presenten på alla hjärtans dag! 

Presenttips alla hjärtans dag

populärt presenttips!

24K Guldros

Ge bort något unikt och som håller längre än en vanlig bukett rosor.

Eller vad sägs om att ge din käraste en ros doppad i äkta 24k guld. 

Tips på butiker att köpa present ifrån

Liveit.se

Vill du ge din pojkvän eller flickvän en upplevelse i Alla Hjärtans dag present. Då hittar du garanterat rätt hos Liveit.se. De är marknadsledande inom upplevelsepresenter i Sverige, med hundratals upplevelser i samarbete med landets bästa arrangörer. 

Mapiful.com

Hos Mapiful har du möjlighet att designa egna och personliga tavlor. Till Alla Hjärtans dag kan du exempelvis köpa en kartbild över den plats där ni träffades. Eller varför inte en stjärnkarta över hur stjärnorna stod den dagen och tidpunkten ni träffades.

Medgravyr.se

Hos Medgravyr.se hittar du hundratals olika produkter att göra personliga och ge bort i Alla Hjärtans dag present. Allt i från glas, skärbrädor, klocklådor och smycken, till outdoor-prylar som du kan gravera in namnet. Här skapar du unika presenter med gravyr till bra priser. 

Alla hjärtans dag present till pojkvän

Rätt alla hjärtans dag present till pojkvännen kan vara svårt att hitta, eftersom det är en dag som är så speciell och du kan ibland försvåra för dig själv. Det första steget är att försöka förstå vad din pojkvän önskar sig, han kanske har vissa saker som han önskar sig, men som du inte känner till. Om du inte kan lista ut vad han önskar sig kan du försöka att få honom att öppna sig upp för dig. Det kan göras genom att fråga om vad han skulle vilja ha, eller ännu bättre, att få honom att berätta om vad han önskar sig.

Om han är en tekniknörd kan du försöka att hitta en ny teknikprodukt som han skulle gilla, eller om han är en boknörd kan du försöka att hitta en bok som han skulle gilla. Om han är en entusiastisk golfare kan du försöka att hitta en golfklubb eller ett par golfskor som han skulle gilla. Du kan också försöka att hitta något som du tror att han skulle uppskatta. Kanske är det något som han har pratat om men som han inte skulle köpa för sig själv, eller kanske är det något som skulle göra hans dag extra speciell. Det kan vara något som en resa eller en middag på en romantisk restaurang. Du kan också försöka att hitta något som är personligt och speciellt för er två. Det kan vara något som en fotografering tillsammans, eller en upplevelse.

Alla hjärtans dag present till flickvännen

När du letar efter den perfekta Alla Hjärtans Dag presenten till din flickvän är det viktigt att ta hennes intressen, önskemål och personliga stil i beaktande. När du väl har bestämt dig för vad du ska köpa, är det viktigt att säkerställa att presenten är unik och speciell. Här är några tips för att hjälpa dig att hitta rätt present till din flickvän på Alla Hjärtans Dag.

Börja med att tänka på vad hon gillar. Är hon en romantisk typ som gillar blommor och godis? Eller är hon mer av en teknikmänniska som tycker om nya elektroniska gadgets? Fundera också på hennes intressen och hobbies och se om du kan hitta en present som passar in där.

Kom också ihåg hennes personliga stil. Om hon är en trendig fashionista, kan du överväga att ge henne något mode-relaterat, som en ny väska eller till och med ett par skor. Om hon älskar att laga mat, kan du överväga att ge henne ett köksredskap eller en ny kokbok.

Försök också att hitta en present som visar att du verkligen bryr dig om henne. Det kan vara något som ett personligt graverad smycke eller ett par örhängen. Ett fotoalbum med bilder av er två som en påminnelse om alla er äventyr tillsammans är också en trevlig present.

När du letar efter den perfekta Alla Hjärtans Dag-presenten till din flickvän är det viktigt att tänka igenom vad hon gillar och vad som passar hennes stil. Försök också att hitta något som ger henne en speciell upplevelse och visar att du bryr dig om henne. Om du är osäker, kan du alltid fråga henne vad hon skulle önska sig. Lycka till!

populärt presenttips!

Evighetsrosor

Evighetsrosor present

En hjärtformad ask fylld med evighetsrosor som du kan ge till käraste. 10 stycken vackra rosor som håller i all evighet och inte vissnar.

En perfekt gåva till Alla Hjärtans dag!

Utvalda kategorier för presenter till alla hjärtans dag

lyxiga presenter

Vad passar bättre till Alla Hjärtans dag än att ge din käresta en lyxig present. I denna kategorin hittar du massvis av presenter som kan lyxa till kärlekens dag för er!

Upplevelsepresenter

Vill ni uppleva och testa något nytt tillsammans inför Alla Hjärtans dag? Eller vill du ge din pojkvän/flickvän en upplevelse att minnas. Då hittar du massvis av presenttips här!

romantiska presenter

romantiska presenter

Romantik och mystik under Alla Hjärtans dag hör till. Här finns massvis av samlade romantiska presenter att ge till din partner. Från mysiga presenter till presenter av mer lättklädda inslag.

Whiskyglas med gravyr

Gravyr present

En graverad present är alltid en lyckad gåva, inte minst under Alla Hjärtans dag. Det visar att du har planerat och tänkt efter när du ger en graverad present. 

Varför firar vi alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag är en dag som firas årligen den 14 februari och tillägnas alla som älskar varandra. Det är en dag som har firats i århundraden och har sitt ursprung i en kombination av olika historiska och kulturella traditioner.

En populär teori om Alla hjärtans dag härrör från det antika romerska festerna Lupercalia som firades mellan 13-15 februari. Under dessa fester utbyttes gåvor som representerade kärlek och vänskap. Festerna omfattade även ett lotteri där ungkarlar och flickor blev tilldelade namnlösa älskare för att fira festerna.

Ett annat påstående som går att hitta om Alla hjärtans dag är att det skulle ha sina rötter i katolska traditioner från mitten av 400-talet. Vid denna tid, innan reformeringen, var det vanligt att fira en helgdag den 14 februari som tillägnades Saint Valentine som var en katolsk helgon. Det sägs att Saint Valentine fängslades och dömdes till döden efter att ha tjänat som präst och ha hjälpt kärlekspar under denna tid.

Under medeltiden började människor skicka handgjorda kort till sina älskade för att fira Saint Valentines dag. Dessa kort blev populära och började säljas i större mängder. De började även föreställa änglar, cupido och andra romantiska motiv för att fira kärleken. Med tiden började man även skicka blommor och presenter till sina älskade.

Idag firas Alla hjärtans dag över hela världen och är en festdag som uppmärksammar kärleken mellan par. Det är vanligt att personer skickar kärleksbrev, blommor, choklad och presenter till sina älskade för att visa sin kärlek och uppskattning. Idag är det även populärt att använda sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram för att visa sina kärleksbekännelser. Alla hjärtans dag är en dag som fokuserar på att fira kärleken och vänskapen mellan personer och är en dag som är viktig för många.

Scroll to Top