Present till morfar

Din superguide med presenttips för att hitta rätt present till din morfar!

Present morfar

Innehållsförteckning

Present till morfar

Har du en morfar som betyder mycket för dig och letar nu efter en present att ge till honom?
Då har du kommit helt rätt, här på Presentkollen.nu har vi specialiserat oss att hjälpa er med presenttips.

En mor- eller farförälder kan ibland vara som en extra förälder under ett barns uppväxt. Eller så är det en lekfarbror som man träffar på somrarna. Oavsett relationen som du har till din morfar så finns det alltid tillfälle att ge honom en present.

Att hitta present till sin morfar kan dock ibland vara svårt för många. En del träffar bara sin morfar vid ett fåtal tillfällen per år och det kan då vara svårt att veta exakt vad man skall köpa till honom. Även om du träffar din morfar mer frekvent kan det fortfarande vara svårt att hitta rätt med present till honom.

Men du kan vara lugn, vi på Presentkollen.nu har här nedan sammanställt våra allra bäst tips på presenter att ge till sin morfar. Oavsett om det är födelsedag, jul eller något annat tillfälle hittar du säkerligen något här.

Köpa present till morfar

Det finns flertalet populära kategorier att titta på när vi letar present till morfar. Våran favorit är framförallt de personliga presenterna. Här hittar du hundratals med produkter som går att göra personliga till din morfar. Exempelvis kan du köpa ett läder förkläde med din morfars namn på. Eller varför inte ett par graverade glas för den favoritdryck som din morfar gillar. 

En annan populär kategori är den kring de billiga presenterna. Ibland är budgeten lite lägre att ge bort presenter för, men det betyder inte att det är en sämre present för det. Här hittar du superbra presenter till ett lågt pris.

Favorit presenterna till morfar!

En morfar är vanligtvis inte svårare än någon annan att köpa present till. Men det kan ibland kännas svårt ändå att hitta rätt present till sin morfar. Viktigt då är att försöka utgå från hans intressen som han tycker om. Gillar han exempelvis kaffe så kan köpa något kring det. Tycker han om sport finns det massvis att köpa kring det.

Personliga presenter är perfekt att ge till någon som det känns som redan har allt. Eller en upplevelse, kanske allra helst med dig som sitt barnbarn. 

Det finns gott om bra alternativ i alla prisklasser för att hitta en bra present till sin morfar. Det kan kosta några hundra kronor till någon tusenlapp. 

Utvalda kategorier för present till morfar

Billiga presenter

Letar du efter en present till morfar för en lite mindre kostnad. Här hittar du billiga presenter som är perfekta att ge bort till din morfar när budgeten är lite lägre.

Presentbox

Presentboxar är perfekta att ge bort till morfar. Är han en chokladälskare, eller kaffeälskare? Här hittar du färdiga paketboxar inom flera olika kategorier att ge till morfar.

Mode herr

Kanske tycker du det är dags för morfar att uppdatera garderoben där hemma? Här kan du hitta fina slipsar, skor, kläder eller varför inte ett par schyssta manschettknappar till morfar!

Whiskyglas med gravyr

Personliga presenter

Bland de personliga presenterna hittar du allt från graverade glas, broderade kläder till personliga tavlor och fotoalbum. Perfekta presenter att ge till morfar!

10 tips på presenter till morfar

En morfar kan vara någon väldigt speciell i ens liv. Kanske är han det just för dig men du har lite svårt att hitta en present till honom. Det kan vara utmanande oavsett hur nära du står din morfar. Därför har vi på Presentkollen.nu här gjort vårt bästa genom att lista 10 favoriter när det kommer presenter till morfar. 

  1. Presentbox kaffe: Är din morfar en kaffeälskare? Ge bort en presentbox med kaffe-produkter som är färdigpaketerad för att ges bort.
  2. Slips eller manschettknappar: Köp en snygg slips eller ett par fina manschettknappar till morfar för att uppdatera hans garderob.
  3. Ölprovning: Har ni åldern inne bägge två kan en öl-, whiskey eller vinprovning kanske vara något som du kan ge bort och göra tillsammans.
  4. Massagepistol: Den otroliga populära presenten som slog igenom för ett par år sedan är fortfarande aktuell att ge bort som en present till morfar.
  5. Favoritbok: Tycker morfar om att läsa så kan du ge honom en bok som du själv uppskattar att läsa för att ge han insikt i vad du tycker om.
  6. Personlig T-shirt: Uppskattar din morfar ett gott skratt? Ge han en rolig och personlig T-shirt med antingen en rolig text eller bild på. Eller varför inte en “Världens bästa morfar”?
  7. Grillverktyg: Är din morfar en grillmästare därhemma? Grillverktyg eller redskap är då perfekt 
  8. Cigarrförvaring: Gillar din morfar cigarrer kan en fin cigarrförvaring av trä vara en bra present till honom.
  9. Sällskapsspel: Är din morfar skarp i allmänbildning och gillar sällskapsspel. Då kan det vara en perfekt present att ge bort och även tillbringa tid tillsammans genom att spela. 
  10. Tofflor: Vem älskar inte att gå runt hemma med ett par mysiga tofflor. Framförallt under den kallare delen av halvåret är det extra skönt med något varmt på fötterna.

Alla presenterna till morfar

Födelsedagspresent morfar

En födelsedagspresent till sin morfar vill många skall vara speciell. Det kanske till och med är så att han fyller jämnt nu som exempelvis 60, 70 eller 80 år. Då vill man lite extra att det skall vara något speciellt som han får i födelsedagspresent.

Alla produkter som det står ”Världens bästa morfar” brukar vara extremt populära att ge bort. Det är över lag så att personliga presenter är det som oftast tas emot bäst. Det behöver inte alltid betyda att det är graverade glas eller broderade handdukar som du ger bort. Det kan också snarare handla om hans personliga intressen som du fångar upp. Eller något kring hans ursprung. Är din morfar exempelvis ursprungligen från ett annat land så kanske det kan vara något som härstammar därifrån eller något som han haft med sin från när han var ung.

Ett annat bra tips är att ge bort tillfälle eller en möjlighet för er att spendera tid tillsammans. Det kan vara en upplevelsepresent som du ger bort där ni två tillsammans gåt och gör någonting. Det kan vara en konsert med en artist som han uppskattar eller varför inte ett sportevent eller föreställning. 

Andra bra födelsedagspresenter att ge till sin morfar är matlagningsprodukter om han uppskattar att laga mat. Det kan exempelvis vara tekniska lösningar som han kanske inte upptäckt ännu som sparar tid i köket för honom. Eller varför inte en riktigt fin stekpanna, skärbräda eller gryta som han kan laga mat i. 

Oavsett vad du ger din morfar i present så kommer han säkerligen bli glad över att du tänkt på honom!

Scroll to Top