Billiga presenter

Din guide till att hitta billiga presenter att ge bort vid olika tillfällen! 

Presenttips billig present

Innehållsförteckning

Köpa billig present

En billig present betyder absolut inte att det är en dålig present. Ibland räcker inte alltid budgeten till när det kommer till presenter och gåvor vid alla tillfällen. En billig present är också betydligt mycket bättre än ingen present alls!

Presentkollen.nu har här sammanställt våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt present när du nu är ute efter en present med låg budget. Trots att inflationen gjort att priserna stigit enormt de senaste 20 åren finns det massvis med presenter som du kan få för 50 kr till 200 kr. En hel del presenter går även att ge bort i stort sett gratis. Men här har vi valt att inte fokusera allt för mycket på kreativa presenter som tar lång tid att göra. Utan vi har här tittat på billiga presenter som du snabbt kan köpa online och beställa hem för att ge bort. 

Det är viktigt att fokusera på känslan och på personen som skall få presenten. Då spelar det ingen roll att det är en billig present som du ger bort, det blir helt irrelevant för mottagaren. 

Presenttips låg budget

När man letar efter billiga presenter eller presenter där du har en lite lägre budget. Då kan man fokusera på effektiva och kreativa presenter. Exempelvis små saker som personen kan ha nytta av i vardagen. Det kan handla om mjuka tofflor för att promenera runt med på sommaren eller i trädgården. Eller varför inte ett par roliga strumpor som personen kan ha stor nytta av, strumpor kan man aldrig ha för mycket av. 

Andra bra presenter till låg budget är personliga nyckelknippor eller ett snyggt glasögonfodral. Tillbehör överlag är en perfekt billig present som personen kommer få nytta av. Gör man dem lite personliga med bilder eller namn på dem. 

Små sällskapsspel är en annan billig present att ge bort som dessutom ni kan njuta av tillsammans. Det finns gott om roliga och kreativa spel som både är familjevänliga, olika teman eller varför inte lite vuxenrelaterat om tillfället passar. 

Kreativa redskap till köket är en annan bra och billig present som man ge bort. Oftast vet man inte om alla underbara tillbehör som finns och som kan underlätta matlagningen där hemma. 

Här nedan hittar du ytterligare hundratals med tips på billiga presenter som vi sammanställt för att hjälpa dig att hitta rätt. Lycka till! 

Tips på billiga presenter

populärt presenttips!

Personlig nyckelring

Personlig nyckelring

En smidig och personlig nyckelring är en billig present att ge bort för flertalet olika tillfällen. Det kan vara till den nya bostaden som inflyttningspresent. Eller bara som en present med ett personlig budskap på. 

butiker att köpa billiga presenter ifrån

Tips billiga presenter

När det kommer till att ge bort presenter, kan det många gånger bli en kostsam affär. Framförallt om det dyker upp många tillfällen på samma gång där presenter skall inhandlas. Därför har vi valt att fokusera på billiga presenter. Som är perfekta att ge bort vid flertalet olika tillfällen. En billig present behöver inte betyda att den är sämre än en present som kostar mer. 

Presentkollen.nu har här nedan sammanställt tips på billiga presenter som du kan ge bort. 

  1. Mjuka tofflor – Det finns gott om mjuka och billiga tofflor att ge bort. Antingen anpassade för utomhusbruk eller inomhusbruk.
  2. Sällskapsspel – Ett roligt sällskapsspel är en perfekt present att ge bort för att tillsammans skapa roliga och härliga minnen.
  3. Personlig nyckelring – Gör nyckelknippan personlig genom en bild eller citat och ge bort.
  4. Glasunderlägg – Skapa personliga och graverade glasunderlägg. Det är både en unik och billig present som är perfekt att ge bort.
  5. Biobiljetter – Ge bort biobiljetter antingen för personen att ta med sig valfri person, eller varför inte för att gå ni två på en film.
  6. Doftljus – Ge bort ett härligt doftljus i present. En uppskattad present där du kan anpassa lukten du ger bort efter mottagaren och vad de tycker om.
  7. Chokladask eller chokladbox – En liten chokladbox eller ask med lyxig choklad, eller personens favoriter är en perfekt present att ge bort.
  8. Receptbok – En receptbok är en användbar och billig present att ge bort. Kanske har personen kulinariska preferenser om att lära sig att laga mat från Asien eller annan kontinent som du kan ge till dem.
  9. Örngott – Ett personligt örngott med bild, text eller annat fyndigt budskap.
  10. Tidningar – Ett magasin eller varför inte en tidningsprenumeration är en billig present som du kan ge bort.

populärt presenttips!

CHIPS- OCH DIPPSKÅL

Chips och dipp skål

Den ultimata chipsskålen med en färdig liten skål upptill för dippen. Från populära KitchPro hittar du här en billig och användbar present att ge bort som exempelvis en inflyttningspresent.

Att tänka på - Billig present

På ett sätt kan billiga presenter ibland uppfattas som svårare att köpa. Detta för att det kan finnas en oro för att mottagaren inte uppskattar presenten, eller att du uppfattas som snål. Det är nämligen en konst att köpa presenter, och än mer en konst att köpa billiga presenter som uppskattas av mottagaren. 

Vi har därför som ett hjälpmedel sammanställt ett par tips för dig att ta med dig när du skall köpa en billig present. 

Behov
Utgå ifrån personens behov och vad personen gör i vardagen. Sitter personen länge på bussen till jobbet? Kan en kaffetermos vara nödvändigt för personen att ha? Eller finns det hjälpmedel i köket som kan underlätta personens vardag? 

Små prylar eller saker som personen får användning är perfekt att ge bort när du letar billig present. 

Jämför priset
Ett av de viktigaste tipsen om man letar billliga presenter är att jämföra priset online. Se till att du tittar runt efter det lägsta priset och du också räknar med eventuell frakt. Butiker online lockar oftast in köpare med lägsta pris, men sedan lägger de på en dyr frakt som gör att de inte längre är billigast. 

Planera i förväg
För att kunna hitta den rätta billiga presenten är det viktigt att planera ditt inköp i förväg. En symboliskt värdefull present krävs lite eftertanke. Därför är det viktigt att du tänker till i god tid innan du skall ge presenten. 

FAQ

Vad är en bra billig present?

En bra billig present är en present som framförallt har ett symboliskt värde. Eller som fyller ett syfte för personen, en användbar present helt enkelt som kan underlätta vardagen. 

När kan man ge en billig present?

En billig present passar för de allra flesta tillfällena. Det finns egentligen inga dåliga tillfällen för en billig present, så länge det finns en eftertanke vad du skall ge i present. 

Är det snålt att ge en billig present?

Nej, priset på presenten bestämmer inte värdet på presenten för mottagaren. Det är upp till mottagaren att värdesätta presenten och betydelsen eller symboliken av den. 

Vem kan man ge en billig present?

En billig present kan du ge till vänner, sambo, pojkvän, föräldrar och ja till de allra flesta som du vill. Det handlar mer om att du skall försöka ge något som du tror att personen i fråga uppskattar, oavsett vad presenten kostar.

Scroll to Top