Present till pappa

Din superguide med presenttips för att hitta rätt present till din pappa!

Presenttips pappa

Innehållsförteckning

Hitta present till pappa

Har du svårt att hitta den perfekta presenten till din pappa? Ingen fara, det är inte alltid lätt att komma på de bästa presentidéerna. Vi har samlat ihop lite tips som kan hjälpa dig att hitta den perfekta presenten till din pappa.

Först och främst är det viktigt att tänka på vad din pappa gillar. Om han älskar att laga mat, fundera på att ge honom ett presentkort till en mataffär eller laga mat tillsammans. För att göra det extra speciellt, försök att hitta recept som är hans favoriträtter och laga dem tillsammans. 

Ett annat tips är att ge honom en present som han kan använda för att njuta av sin hobby. Om han älskar att fiska, köp några saker som kan förbättra hans upplevelse, som en ny fiskespö, en fångstväska eller ett fisketillbehör. Om han älskar att läsa, ge honom ett presentkort till en bokhandel eller ett prenumeration på sin favorittidning.

Du kan också försöka hitta något som relaterar till något som han har gjort för dig. Tänk på något särskilt som han har gjort för dig och ge honom en present som relaterar till det. 

Om du inte har en bestämd budget, kan du ge honom en upplevelse som han aldrig kommer att glömma. Ge honom ett presentkort till en upplevelse som han har velat prova, som att åka motorcykel eller ett helikopterflyg. På så sätt kan han få uppleva något helt nytt.

Köpa present till pappa

Att hitta presenter är alltid svårt, oavsett om det är födelsedag, fars dag eller julklapp. Men något som alltid brukar vara uppskattat av pappor är något som de behöver, men som de kanske inte väljer själva att lägga pengar på. Det kan handla om en ny väska, träningskläder om han gillar att träna. Ett par nya skor eller varför inte hjälpa han lite på traven med hans klädstil.

Träffar du inte din pappa speciellt ofta, kanske bor han en bit bort från dig?
Att då köpa en upplevelsepresent för er två som ni kan göra tillsammans och skapa minnen, brukar vara en uppskattad present att ge till sin pappa.

En graverad och personlig present är också populär att ge bort på födelsedagar och fars dag exempelvis. Det kan vara graverade vinglas, whiskyglas eller varför inte en skärbräda till den som gillar att laga mat.

Här nedan hittar hundratals med tips på presenter till pappa!

Favorit presenterna till pappa!

Det beror helt på vilka intressen din pappa har. Om han är en teknikentusiast kan han uppskatta en ny elektronisk gadget eller ett par trådlösa hörlurar exempelvis. Om han är en fotograf kan han säkert uppskatta ett nytt objektiv eller en bärbar fotostudio. Om han tycker om trädgårdsarbete kan en ny verktygssats eller andra trädgårdstillbehör vara uppskattat. Oavsett vad det är för pappa, kommer han säkert att uppskatta en present som visar att du känner honom och att du bryr dig.

Det beror på vad hans intressen är. Om han är intresserad av konst, skulle ett fint konsttryck eller ett fotografi kunna vara en uppskattad present. En årlig prenumeration på hans favoritmagasin eller tidskrift är också ett bra alternativ. Om han är intresserad av teknik, kanske en powerbank uppladdad via solceller eller annan teknikprodukt skulle vara uppskattad. Om han är en matälskare, kan en middag på hans favoritrestaurang eller ett kul köksredskap vara ett bra val. Om han är en utomhusentusiast, kanske ett nytt tält eller resväska eller ett presentkort på en utomhusbutik skulle vara uppskattat.
Det beror helt på vilken typ av present du vill ge och hur mycket du har att spendera. Det kan vara allt från ett par koppar till en dyrare teknisk pryl. Det är upp till dig att avgöra. Oavsett tror vi att din pappa kommer uppskatta presenten, speciellt om du lagt tid och energi att tänka till så att den blir speciell för honom.

Utvalda kategorier för present till pappa

Mode herr

Dags att köpa lite snygga kläder till pappa? Eller varför inte ge han några schyssta accessoarer som manschettknappar, slips eller läderhandskar. En uppskattad kategori att spana in om du letar efter present till pappa. 

Whiskyglas med gravyr

Gravyr presenter

Graverade glas eller kökstillbehör är några av alla presenttips som finns samlade i denna kategori att ge bort till pappa. En perfekt gåva på såväl födelsedag, julklapp eller fars dag. För grillfarsan finns det snyggt läderförkläde med brodyr. 

Sport & träningspresenter

Är pappa ett sportfan eller intresserad av motion och träning. I denna kategori hittar du massvis med bra tips på presenter att köpa till pappsen från några av de största varumärkena. Hett tips är snygga och funktionella träningskläder!

Smarta presenter

Teknikprylar och massor av smarta presenter att ge till den pryltokige pappan. Här hittar du ett brett utbud av presenttips där du garanterat kommer hitta roliga prylar att ge bort till din pappa. Oavsett vilket intresse som han främst har. 

10 tips på unika presenter

Ibland kan det vara svårt att hitta presenter att köpa till sin pappa. Oavsett hur gammal du är så kan det kännas ibland som att din pappa har allt han behöver. Men det finns alltid bra saker att köpa som inte heller alltid behöver kosta speciellt mycket pengar. Utan det är mer baktanken och nyttan för din pappa som skall läggas fokus på. Det är syftet delvis bakom Presentkollen.nu, dvs att inspirera och hjälpa er hitta fram till rätt present. Här nedan har vi samlat 10 allmänna tips på presenter att köpa till sin pappa.

  1. En personlig gåva som är avbildad med hans namn eller kanske ert gemensamma efternamn om ni delar det. Som exempelvis graverade glas eller broderade/tryckta klädesplagg.
  2. En upplevelse som han alltid har velat göra, t.ex. en flygupplevelse eller en hot air balloon ride. Kanske något för bara er två, eller hela familjen?
  3. En ny mobiltelefon eller en bärbar dator som han alltid har velat ha.
  4. En bok som han har velat läsa eller är intresserad av. Kanske något läst och som du gärna skulle vilja att han också läser.
  5. En personlig tröja eller ett annat klädesplagg.
  6. Ett musikinstrument som han har velat lära sig att spela eller haft i sina yngre år.
  7. En utflykt till en stad som han alltid har velat besöka.
  8. En exklusiv matupplevelse på en äkta restaurang som han velat besöka eller som du själv gärna vill att han besöker.
  9. En bok med personliga bilder och minnen som han kommer att uppskatta.
  10. En personligt utformad fotografisk present som visar hans bästa stunder. 

Alla presenterna till pappa

Sista minuten present till pappa

Att hitta en present till sin pappa i sista minuten kan vara en utmaning. Försök att tänka på något som du vet att han skulle uppskatta. Kanske har han nyligen pratat om något som han vill ha, eller något som han har pratat om att han skulle vilja pröva.

Vad använder han för kläder till jobbet? Behöver han en ny slips, eller manschettknappar till sin skjorta. Eller kanske en väska för att ha med sig fram och tillbaks till jobbet.

Är han en matälskare? Kanske en upplevelse som en matlagningskurs eller ett presentkort till en ny restaurang. Eller uppskattar han viner? Vinprovning eller varför inte slänga ihop en korg med vin, chark och andra godsaker.  

Är han mer av en praktisk person? Kanske en verktygssats eller en powerbank.

Är han mer av en bokälskare? Kanske en bra bok som han inte har läst än. 

Ett presentkort är annars alltid en uppskattad present som är enkel att ordna som en sista minuten present. På det sättet kan han själv välja vad han behöver för något. Oavsett vad du väljer, kommer din pappa förmodligen att uppskatta att du har lagt lite kärlek och omtanke i att hitta en present till honom.

Roliga presenter till pappa

Har du och din pappa samma humor, då kan en rolig present bli en riktig vinnare när du vill köpa något till honom. Ett egendesignat örngott, t-shirt eller annat klädesplagg med den roligaste bilden du har på honom är alltid en kul och genomtänkt present.

Andra roliga presenter att ge bort som kan ge ett gott skratt är en kudde formad som en snuspåse eller kanske en mugg med en rolig text på.

Scroll to Top