Graverade presenter

Din guide till att hitta graverade presenter att ge bort till någon som betyder mycket för dig! 

Presenttips gravyr

Innehållsförteckning

Köpa graverad present

En av våra favoritkategorier här på Presentkollen.nu är just graverade presenter. Presenter med gravyr är något som alltid är intressant och spännande att titta närmare på. Det är också en av de kategorier där vi ständigt fyller på med spännande presenttips. Just för att det hela tiden dyker upp nya produkter och presenter att gravera.

En graverad present är något som verkligen visar att du har ansträngt dig att ge personen som skall ta emot den något fint. Det är en present som du inte bara kan gå in och köpa på vägen till födelsedagsfesten, dopet eller liknande. Utan det kräver lite planering och leverans från leverantörer. Även om det idag går betydligt fortare än vad det kanske gjorde för ett decennium att få dessa så är det lite leveranstid.

Graverad present för många tillfällen

Det finns många olika typer av personliga presenter att välja mellan. Ett populärt val är att ge bort fotopresenter som exempelvis en fotobok, ett fotokort eller ett fotokonstverk. Dessa presenter är mycket personliga eftersom de innehåller minnen som personen kommer att värdesätta. Fotopresenter är ett bra val eftersom de är unika och speciella på ett sätt som andra presenter inte är. De är också relativt enkla att köpa och det finns gott om olika fotoprodukter på marknaden.

En annan bra personlig present är att ge bort ett personligt smycke som ett halsband eller ett armband. Detta är ett bra val eftersom det är både en personlig och praktisk present. Personen kommer att bära det som ett minne om dig och det kommer att bli en ständig påminnelse om de speciella ögonblicken ni har delat tillsammans.

Graverade och broderade föremål som glas, karaffer, skärbrädor, morgonrockar och liknande är klockrena personliga presenter som är enkla att beställa för dig som skall ge bort. Samt väldigt uppskattade av personen som skall få dem. 

En personlig present att ge bort är personliga föremål som exempelvis ett kopparskåp, en tavla, en skulptur eller något annat konsthantverk. Dessa presenter är ett bra val eftersom de är unika och speciella på ett sätt som andra presenter inte är. Dessa typer av personliga presenter kan dock vara relativt kostsamma om de skall vara unika.

Tips på graverade presenter

populärt presenttips!

Smyckeskrin Swarowski hjärta

Smyckeskrin Swarowski present

Ge bort ett unikt smyckeskrin format som ett hjärta med Swarowski diamanter längs med kanten. 

Gravera in något speciellt på locket för att göra gåvan unik! 

Tips butiker att köpa graverad present

Tips graverade presenter

Graverade presenter är utmärkta att ge vid speciella tillfällen såsom dop, giftermål, student eller bröllop. De passar också bra vid tillfällen när man vill visa mottagaren hur mycket den personen betyder för dig. En graverad present innebär att du har ansträngt dig för att ge bort något fint och unikt. 

Det finns en uppsjö av produkter som du kan ge bort med gravyr och vi har försökt här lista några av våra favoriter. Med tips också vad man exempelvis kan gravera in vid olika tillfällen. 

 1. Ett graverat halsband – Halsband med gravyr är något som passar att ge till i stort sett alla och vid alla möjliga tillfällen. Du kan exempelvis gravera in födelsedatum eller vilket stjärntecken personen är om du skall ge bort det på ett dop. 
  Vill du ge bort det till din partner kan det vara fint att gravera in ett speciellt datum, exempelvis det datum ni träffades.
 2. Graverade köksredskap / glas – Graverade glas eller andra tillbehör till köket är en uppskattad gåva, där du kan utgå ifrån personens intresse. Gillar personen vin kan du exempelvis köpa unika vinglas med personens namn graverat på dem. 
  Är personen någon som älskar att laga mat? Ge bort en graverad kökskniv.
 3. Ett skräddarsytt smycke – Detta är ett bra sätt att visa någon att du har lagt mycket tanke på deras gåva. Är det till någon särskilt tillfälle som dop eller bröllop kan du exempelvis gravera in det datumet. 
 4. Graverat smyckeskrin – När vi ändå är inne på smycken så varför inte ge bort ett graverat och unikt smyckeskrin. Kanske har personen alla tänkbara smycken, då är det möjligtvis så att ett smyckeskrin passar bättre att ge bort som graverad present.
 5. Plånbok eller korthållare – Skapa en personlig plånbok eller korthållare till någon. Gravera in deras namn eller något annat speciellt på plånboken eller korthållaren.
 6. Graverad snusdosa – Är personen en storsnusare? Vad passar då bättre än att ge dem en helt unik snusdosa som de kan ha med sig dagligen.
 7. Skärbräda – Skärbräda med gravyr som kan användas som ett tjusigt uppläggningsfat är en bra present att ge bort. 
 8. Champagnesabel – Vill du att personen skall öppna champagneflaskorna med stil? Då kan du ge bort en champagnesabel med en graverad text för att göra den helt unik. 
 9. Manschettknappar – Ett par manschettknappar med graverade initialer eller datum är en tjusig present att ge bort på student exempelvis. 
 10. Personlig necessär – Reser personen mycket? Vad passar då bättre att ge dem en praktisk necessär med deras namn graverat för att säkerställa att de tar rätt tandborste på resan. 

populärt presenttips!

Graverade ChampagneGlas Orrefors

Graverade Champagneglas Orrefors

Unika och personliga champagneglas från populära Orrefors i serien Carat. Skapa en unik present till någon du tycker om genom att gravera dessa vackra champagneglas och ge bort.

Att tänka på - Gravyrpresent

När du köper en graverad present är det extra viktigt att tänka på en del saker. Framförallt med tanke på att den present du ger skall vara personlig och är svår att i slutändan ändra eller lämna tillbaks. Därför har vi sammanställt våra bästa tips att tänka innan du köper en graverad present. 

Kontrollera stavning 
Att ge bort en graverad present med personens namn, efternamn eller ett citat är en otroligt fin gest. Men att ge bort det med ett felstavat namn eller liknande kan tyvärr ta bort det fina i det. Därför är det viktigt att du kontrollerar det som skall graveras in ett flertal gånger innan du lägger beställningen. Är det ett namn som kan stavas på olika sätt, som Filip/Philip, Sofia/Sophia eller liknande. Se till att dubbelkolla hur personen stavar sitt namn då. Ett bra tips är att titta på personens Facebook, Instagram, LinkedIn eller liknande där du vet att personen själv skrivit in namnet. 

Datum och årtal
Precis som stavningen med namnet är det viktigt att datum och eventuella årtal är korrekta. Både att de är skrivna i korrekt ordning (det finns flera olika sätt att skriva ett datum på). Men framförallt också att det verkligen är rätt datum som du valt att gravera in. Oavsett om det är bröllopsdagen, födelsedagen eller liknande. Dubbelkolla alltid att du verkligen kommer ihåg rätt datum innan du ger en graverad present. 

Beställ i tid
När det kommer till graverade presenter är det extra viktigt att detta görs i god tid innan. Idag är leveranserna på graverade presenter relativt snabba. Men det är en god idé att ha några extra dagar på sig för att kontrollera att presenten inte är skadad eller liknande när du tar emot den. 

Dessa tre tips är de som vi upplever är de absolut viktigaste att tänka på innan du väljer att köpa en gravyrpresent. För att lyckas med personliga presenter är det också viktigt att utgå ifrån personens intressen. Då blir det mycket enklare för dig att hitta vilken typ av present som du skall gravera och ge bort. 

FAQ

Vad är en bra graverad present?

En bra graverad present är oftast en personligt present som passar personens intressen. Genom att gravera den gör du den helt unik för personen och visar på det sättet också att du verkligen ansträngt dig för att ge något fint.

När är det bra att ge bort en graverad present?

En graverad present passar att ge till alla olika åldrar. Från nyfödda i exempelvis doppresent till mor- och farföräldrar som fyller jämnt. Det passar också bra att ge bort i bröllopspresent, student- och examenspresent eller födelsedag. En graverad present passar för de allra flesta tillfällen att ge bort. 

Finns det graverad present med snabb leverans?

De graverade presenter tar vanligtvis någon dag extra. Men idag finns det företag som erbjuder expressleveranser där du kan få paketet på 1-3 dagar. 

Vad är en bra graverad present till en kompis?

Utgå från kompisens intressen eller något som du tror att han eller hon kommer ha med sig under livet. Det kan vara allt ifrån en inredningsdetalj, till personliga glas eller manschettknappar. 

Scroll to Top