Personliga presenter

Din guide till att hitta tips på personliga presenter att ge bort för unika tillfällen! 

Personlig present

Innehållsförteckning

Köpa personlig present

Att köpa personliga presenter är ett utmärkt sätt att visa att man bryr sig om de som är speciella för en. Personliga presenter är ett bra val eftersom de är speciella och skiljer sig från det vanliga. En personlig present är unik och kommer att vara ett minne som personen kommer att bära med sig för alltid.

Detta är också lite av en favoritkategori när det kommer till oss på Presentkollen.nu. Mycket tack vare att det finns ett otroligt stort utbud ute på marknaden med produkter som går att göra personliga och speciella för mottagaren. 

Att handla personliga presenter handlar först och främst mycket om att känna personen i fråga. Dvs vad personen tycker om, intressen, samt också vad den redan har för saker hemma redan. Det är alltid tråkigt att anstränga sig och köpa en personlig present, om det sedan visar sig att de redan har en likadan produkt hemma. 

Hitta rätt present som är personlig

Det finns många olika typer av personliga presenter att välja mellan. Ett populärt val är att ge bort fotopresenter som exempelvis en fotobok, ett fotokort eller ett fotokonstverk. Dessa presenter är mycket personliga eftersom de innehåller minnen som personen kommer att värdesätta. Fotopresenter är ett bra val eftersom de är unika och speciella på ett sätt som andra presenter inte är. De är också relativt enkla att köpa och det finns gott om olika fotoprodukter på marknaden.

En annan bra personlig present är att ge bort ett personligt smycke som ett halsband eller ett armband. Detta är ett bra val eftersom det är både en personlig och praktisk present. Personen kommer att bära det som ett minne om dig och det kommer att bli en ständig påminnelse om de speciella ögonblicken ni har delat tillsammans.

Graverade och broderade föremål som glas, karaffer, skärbrädor, morgonrockar och liknande är klockrena personliga presenter som är enkla att beställa för dig som skall ge bort. Samt väldigt uppskattade av personen som skall få dem. 

En personlig present att ge bort är personliga föremål som exempelvis ett kopparskåp, en tavla, en skulptur eller något annat konsthantverk. Dessa presenter är ett bra val eftersom de är unika och speciella på ett sätt som andra presenter inte är. Dessa typer av personliga presenter kan dock vara relativt kostsamma om de skall vara unika.

Tips på personliga presenter

populärt presenttips!

Smyckeskrin Swarowski hjärta

Smyckeskrin Swarowski present

Ge bort ett unikt smyckeskrin format som ett hjärta med Swarowski diamanter längs med kanten. 

Gravera in något speciellt på locket för att göra gåvan unik! 

Tips butiker att köpa personlig present

Topp 10 personliga presenter

När det kommer till personliga presenter är det en kategori av gåvor som utgår mycket från personen i fråga. Därför kan det ibland vara svårt att ge tips på exakta presenter om man vill göra dem unika och personliga. Dock finns det ett flertal bra alternativ för dig att utgå ifrån när du vill hitta rätt present. 

Men vi har gjort vårt bästa här för att samla våra tio tips på personliga presenter att ge bort till någon speciell:

  1. Ett personligt fotoalbum – Detta är ett utmärkt sätt att visa att du bryr dig om någon och att fånga en speciell stund i tiden.
  2. Graverade köksredskap / glas – Graverade glas eller andra tillbehör till köket är en uppskattad gåva, där du kan utgå från personens intresse. Gillar personen vin kan du exempelvis köpa unika vinglas. 
  3. Ett skräddarsytt smycke – Detta är ett bra sätt att visa någon att du har lagt mycket tanke på deras gåva. Är det till någon särskilt tillfälle som dop eller bröllop kan du exempelvis gravera in det datumet. 
  4. En upplevelsegåva – En upplevelsegåva är ett bra sätt att dela något nytt och spännande med någon.
  5. Ett presentkort – Ett presentkort är ett bra sätt att ge någon friheten att välja sin egen present.
  6. Ett inramat foto – Detta är ett utmärkt sätt att visa någon att du bryr dig och att ge dem en bestående påminnelse om ett speciellt ögonblick eller minne.
  7. En presentkorg – En presentkorg är ett utmärkt sätt att kombinera flera små gåvor till en enda större gåva.
  8. En bok – En bok är ett utmärkt sätt att visa någon att du bryr dig om honom eller henne och att ge honom eller henne något att njuta av under lång tid framöver.
  9. Unik skulptur / konstverk – Skulpturer och konstverk är uppskattade presenter att få just för att man inte alltid prioriterar själv att köpa dem. Men oftast blir de ett minne för livet som följer med i varje hem.
  10. Konsert- eller showbiljetter – Detta är ett utmärkt sätt att dela ett speciellt ögonblick med någon och ge dem en upplevelse som de aldrig kommer att glömma.

populärt presenttips!

personligt porträtt

Skapa personliga tavlor och porträtt från konstnärer och artister. Gör en gemensam tavla som kungligheter, superhjältar eller som nordiska vikingar tagna ur serien Vikings. 

En unik gåva som garanterat ger personen ett gott skratt! 

Personlig present till honom

När du köper en personlig present till honom finns det några saker att tänka på. För det första bör du fundera på vilken typ av present som skulle vara mest meningsfull och uppskattad. Tänk på mottagarens intressen, hobbies och stil och försök hitta något som speglar det. Om han till exempel gillar sport kan du ge honom skräddarsydda sportkläder, till exempel en tröja med hans namn på. Är han ett stort fotbollsfan, kan en tröja från hans favoritlag med hans namn på vara en uppskattad present. Om han gillar friluftsliv kan en personlig campingmugg eller vandringsutrustning vara ett bra alternativ.

Tänk sedan på presentens kvalitet. Det sista du vill göra är att ge bort något som ser billigt ut eller känns billigt. En personlig gåva ska vara välgjord och unik, så du vill inte snåla på kvaliteten. 

Slutligen ska du fundera på kostnaden för presenten. Du behöver inte spendera en massa pengar för att få en bra present, men du bör se till att den ryms inom din budget. Det finns gott om prisvärda personliga presentalternativ, till exempel en skräddarsydd t-shirt eller hatt, en personlig plånbok eller en fotoram med ett särskilt meddelande.

Oavsett vilken typ av personlig present du ger är det viktigt att se till att det är något som han kommer uppskatta. Det väger alltid mer hos mottagaren än vad kostnaden är för presenten i slutändan. 

Personlig present till henne

När du köper en personlig present till henne finns det några saker att tänka på som säkerligen kan hjälpa dig hitta rätt.

Tänk först och främst på hennes intressen och hobbies. Älskar hon att läsa? Är hon en friluftstyp? Tycker hon om smycken? Att känna till hennes intressen kan hjälpa dig att välja en present som hon verkligen kommer att uppskatta.

För det andra, fundera på vilken typ av personalisering du vill lägga till i presenten. Du kan låta gravera hennes namn på gåvan eller lägga till ett särskilt meddelande eller citat. Du kan till och med låta trycka ett foto på föremålet, till exempel en mugg eller en kudde.

För det tredje, tänk på hur praktisk gåvan är. Är det något som hon kan använda eller visa upp i sitt hem? Är det något som hon kan ta med sig vart hon än går? 

När du väl har bestämt dig vilken typ av present som du kan tänka dig att ge henne, då kan du använda något av våra tips nedan:

Presenter med namn – De vanligaste presentera att ge bort är vanligtvis det med personens namn, för att göra dem unika och personliga. 

Presenter med datum – Specifika datum ingraverade exempelvis i smycken och annat är populärt att ge vid speciella tillfällen som dop, bröllop och födelsedagar. 

Presenter med låttext / dikt – Har hon en favoritlåt eller någon gemensam låt som betyder något extra för just er två. Då kan det vara något att ge som en personlig present. 

Presenter med citat – Detta kan vara en perfekt och enkel present. Kan vara ett citat från en favoritfilm eller serie. 

FAQ

Vad är en bra personlig present?

En bra doppresent kan definieras på olika sätt. Det kan exempelvis vara något som betyder väldigt mycket för föräldrarna eller dig som ger presenten. Eller så kan det vara något väldigt personligt som barnet kan behålla i många år framöver och sedan se tillbaks på som en fin gåva av dig vid dopet.

Vad är viktigast att tänka på innan köp av personlig presenter?

Klassiska doppresenter är vanligtvis smycken, mjukisdjur, snuttar, traditionella träleksaker som exempelvis Brio-tåget eller liknande. En annan klassisk present att ge bort på ett dop är något som har med barnets stjärntecken att göra. 

Finns det personliga presenter med snabb leverans?

Det finns inget exakt svar på frågan om hur mycket pengar som du bör lägga på en doppresent. Det handlar i slutändan om hur mycket du själv är villig att lägga och hur din ekonomiska situation ser ut. Det behöver nödvändigtvis inte vara en dyr present för att göra den speciell och unik. 

Vad är en bra personlig present till en kompis?

Att ge barnet pengar i doppresent är en traditionell gåva att ge just vid dop. Många föräldrar brukar använda de pengarna som ett första sparande till sitt barn. Andra sätter in pengar och köper aktier eller fonder. 

Scroll to Top