Present till Nyfödd

Din superguide med presenttips för att hitta rätt present till en nyfödd!

Present bebis

Innehållsförteckning

Hitta present till nyfödd

Att köpa presenter till en nyfödd bebis kan vara både roligt och utmanande. Något som kan vara aktuellt är att välja något som är praktiskt, säkert och användbart för mamman och barnet. När du köper till en nyfödd, bör du överväga att fokusera på grundläggande behov som sömn, mat och vård. Ett exempel kan vara att köpa saker som är användbara för mamman, som en bärsele eller en amningskudde. Idag finns det en uppsjö av smarta prylar som förenklar livet med små bebisar. Här kan det dock vara bra att kontrollera att inte föräldrarna redan köpt just den saken. Andra smarta presenter till nyfödda är saker som underlättar den dagliga rutinen, som en babyvakt eller en mikrofonförsedd babyphone.

Ovan tips på presenter till nyfödd är i stort sett egentligen avsedda för att underlätta vardagen för föräldrarna. Vill du köpa en present som är mer avsedd för bebisen så finns det självklart mer anpassade presenter beroende på barnets ålder.

Är barnet precis nyfött finns det massvis av gulliga och söta presenter att köpa till dem. Både att använda nu direkt eller när de blir lite äldre. Ett bra tips är att titta på något broderat med barnets namn på. Det kan vara exempelvis en snuttefilt, gosedjur eller varför inte en badcape för barnet att använda under sina första badstunder.

Köpa present till de allra minsta

När det kommer till köpen för de allra minsta barnen kan det vara en god idé att se till barnets föräldrar. Vad tycker de om och vad tror du att de skulle uppskatta just nu för barnet, eller längre fram. När det är en nyfödd har den ingen egen syn på detta förrän många år framöver, så ett bra sätt att göra något fint för barnet är att köpa något som barnets föräldrar tycker om. Då kommer det sannolikt också bli en populär present till den nyfödda när den växer upp.

Andra populära presenttips är personliga produkter som också passar sig väldigt bra som doppresenter. En personlig födelsetavla i skala 1:1 på barnet är en populär present att ge bort. Då får du alltså en tavla där du angett mått och vikt innan och får då en tavla med barnets exakta födelsestorlek i verklig storlek. Som finns i flera olika illustrationer och bakgrundsfärger.

En annan personlig present att köpa är fotoböcker eller en “Mina första år” bok. Vilket är perfekt presenter för barnet och föräldrarna att själva samla ihop minnen, antingen från barnets faktiska första år i livet. Eller kanske en bok med bilder på mamma och pappa när de väntade bebisen.

Favorit presenterna till nyfödd

En nyfödd behöver mycket saker och många gånger kan en förälder ha köpt mycket redan. Men ett vanligt fel många föräldrar gör är att köpa saker för första månaden/-erna. De glömmer bort lite att barnet växer fort och kommer behöva större kläder efter ett par månader, samt att deras behov snabbt skiftar. Så ett bra tips när du ska köpa present till en bebis, är att titta lite längre fram vad barnet kan tänkas behöva. Exempelvis i kläder, leksaker eller andra nödvändiga prylar.

En personlig present som en tröja med deras namn på, ett läromedel som en bok eller pussel, ett spel som en klassisk träleksak, eller ett ljudspel som en musikdocka eller leksak som spelar upp ljud. Det finns oändligt med presenter att köpa till en bebis, bara du försöker använda fantasin. 

Det beror helt och hållet på din budget. Du kan köpa något som kostar så lite som några kronor, eller så mycket som tusentals kronor. Det viktigaste är att den nyfödda bebisen får något som känns speciellt och betyder något för dig eller bebisens föräldrar.

10 tips på presenter till bebis

Har en familjemedlem, vän eller någon annan i din närhet fått en bebis och du vill köpa en present till den, men har ingen aning om vad du skall köpa? Då finns vi på Presentkollen.nu här för dig att hjälpa dig. Här nedan har vi samlat tio av våra bästa tips:

  1. Personliga fotografier: Gör ett personligt album med fotografier eller ett ramat foto av den lilla bebisen som en present. Eller varför inte på hens föräldrar som barnet kan spara under uppväxten.
  2. Babysim: Ge ett presentkort för babysim som är en bra start på att introducera bebisen till vatten. Vilket också är en annorlunda present som kanske ingen annan kommer ge.
  3. Musikleksak: Ge en musikleksak som kan hjälpa bebisen att utforska och utveckla sina musikaliska färdigheter.
  4. Lekdocka: Ge en mysig lekdocka som kan vara en kär vän för bebisen under långa timmar. Vill du göra den extra speciell, köp med barnets broderade namn på.
  5. Babygym: En perfekt present till den nyfödde att utforska och lära sig motoriken i kroppen och ljud. En given plats för föräldern att lägga barnet på också när de behöver lite avlastning.
  6. Gipsavgjutning: Låt barnet och föräldern skapa ett minne för livet genom en gipsavgjutning av bebisens fot eller hand och rama in det.
  7. Personlig barnbok: Köp en personligt anpassad barnbok med barnets namn, föräldrarnas namn, hudfärg, hårfärg och mycket mer kan anpassas. En personlig present som blir mycket uppskattad längre fram när föräldern börjar läsa för barnet.
  8. Tallrik & barnbestick: Ett bestickset, eller ett helt set med tallrik och mugg är en uppskattad present att få till när det är dags för barnet att börja utforska ätandet själv.
  9. Bärsele: Ge en bärsele som är bekväm för både bebisen och föräldern att bära, och som är idealisk för promenader.
  10. Kläder: Ge personliga kläder som bebisen kan bära i alla åldrar. Det är den perfekta presenten för att fånga bebisens stil.

Alla presenttips till nyfödda

Lyxig present till nyfödd

En lyxig present till en nyfödd bebis är något som de flesta föräldrar skulle uppskatta. Det finns ett antal fina sätt att visa bebisen hur mycket du bryr dig om dem. Först och främst är det viktigt att välja en present som är säker för bebisen att använda.

En personligt inramad bild på bebisen är en fin present som kan hängas upp ovanför babysängen. Om du vill ge en mer exklusiv present, varför inte skaffa en fin inramad tavla som täcker hela väggen? Föräldrarna kan också uppskatta att motta ett vackert smycke som de kan bära som en påminnelse om sitt barn.

För att göra det lite mer lyxigt kan ett brett spektrum av bebisarbeten som handgjorda babylakan, tröjor eller jackor med personliga mönster göra det. Dessa är perfekta för att fånga bebisen på bild eller för att ge bebisen något att ha på sig när de växer.

Babyleksaker är också ett bra val för att ge en lyxig present till en bebis. Du kan hitta bebisarbeten som är skapade för att hjälpa babyn att lära sig att utveckla sina motorikfärdigheter. Det kan också vara klassiska leksaker som varit populära genom flera decennier, som exempelvis Brio-tåg.  

Oavsett vilken lyxig present du väljer att ge till en bebis är det viktigt att säkerställa att det är säkert för bebisen att använda. Detta är något som föräldrarna kommer att uppskatta. En säker present är alltid det bästa valet när det gäller att ge en lyxig present till en nyfödd bebis.

Annorlunda presenter nyfödd

Ett bra tips när du skall leta efter presenter till nyfödda är att tänka lite längre framåt i tiden. En nyfödd bebis behöver vanligtvis mycket saker, eller framförallt föräldrarna föredrar det för att underlätta deras vardag. Men värt att tänka på då är att föräldrarna har hunnit planera för det i cirka 9 månader. De har troligtvis köpt många av de saker som de kan tänkas behöva när bebisen väl kommer. 

Då är det bra att tänka ett steg framåt när du vill köpa en present till den nyfödde. Bra tips kan vara en fin väska för barnet att ha till förskolan, som exempelvis en “Mini Kånken” från Fjällräven. Eller varför inte ett par skridskor eller en fotbollsmatchtröja med barnets namn på (om pappa vill att barnet skall bli fotbollsproffs…..). 

Det finns hundratals med bra presenter att hitta att köpa om man tänker ett steg framåt för den nyfödde.

Scroll to Top