Doppresenter

Din superguide med tips på doppresenter som passar att köpa till den nyfödde pojken eller flickan!

Innehållsförteckning

Hitta bästa doppresenten

Vi på Presentkollen älskar presenter som ni säkert förstått och just doppresenter är en favoritkategori. När ett litet barn kommit till världen och det har blivit dags för ett dop, inkluderar det oftast även att ge doppresent eller även kallad dopgåva. Anledningen att det är en favorit hos oss är att vi ofta är väldigt kreativa när vi ger bort just doppresenter. Vi vill gärna att de skall vara personliga och ett sätt att välkomna det nya barnet till världen. 

När det kommer till presenter vid dop finns det såklart massvis av olika traditioner inom familjen. Att ge bort föremål eller liknande som tillhört familjen under många decennier och liknande. Det är oerhört vackra och meningsfulla gåvor. Men vi kommer här att fokusera på att ge våra bästa tips för dig som är ute efter att köpa en doppresent. 

Oavsett om du har fått äran att bli fadder (även kallat gudmor eller gudfar), eller om det är ditt barnbarn du köper till, eller kanske är det din kompis barn. Här på Presentkollen kommer du hitta hundratals med tips på perfekta doppresenter att ge bort på den stora dagen. 

Personliga doppresenter

När det kommer till att ge en dopgåva är det oftast väldigt uppskattat om det är en personlig present. Både från föräldrarna och även barnet när det väl blir äldre. En personlig doppresent är något som barnet kan ha med sig genom hela livet. Tänk bara själv utifrån ditt eget perspektiv, kanske vart du döpt och fortfarande har kvar saker som du fick under ditt dop. Om du inte är döpt kanske du har kvar någon annan gåva som du fått från väldigt tidig ålder. Om man vill ge bort en personlig present är det vanligtvis bra att utgå från sig själv. 

Andra personliga doppresenter kan exempelvis vara graverade smycken. Det är en vanlig dopgåva som är uppskattad av barnet att få och ha med sig genom livet. Det kan exempelvis vara ett graverat halsband med barnets födelsedatum eller med barnets fullständiga namn som han eller hon döps till. 

Presenter kopplade till barnets stjärntecken är också ett bra sätt att ge en personlig gåva till barnet. Det kan vara en tavla med stjärntecknet och dess betydelse, eller så köper du ett halsband med stjärntecknet graverat på. 

Oavsett vad du väljer att köpa i doppresent så kommer det troligtvis att bli en uppskattad gåva som barnet och föräldrarna minns i många år framöver!

Doppresenter tips

populärt presenttips!

Smyckeskrin Swarowski hjärta

Smyckeskrin Swarowski present

Ge bort ett unikt smyckeskrin format som ett hjärta med Swarowski diamanter längs med kanten. 

Gravera in något speciellt på locket för att göra gåvan unik! 

Tips på butiker att köpa present ifrån

Teddyspost.se

Här på Teddyspost.se hittar du massvis av presenter och gåvor att ge bort till ett barn som doppresent. Personliga mjukisdjur med inbroderat namn, eller handdukar, snuttefiltar och andra produkter som du kan göra personliga att ge bort på dop och namngivningsceremoni.

Mapiful.com

Hos Mapiful har du möjlighet att designa egna och personliga tavlor. Till dopet har du möjlighet att exempelvis skapa en stjärnkarta som visar hur stjärnorna stod den dagen och tidpunkten som barnet föddes. En unik present att ge bort till dopet.

Medgravyr.se

Hos Medgravyr.se hittar du hundratals olika produkter att göra personliga och ge bort i doppresent. Här är en perfekt butik att besöka om du letar personliga doppresenter. Klassiska glas, skedar, smycken, ja det mesta går att hitta här för att göra personliga och ge bort till den nyfödde pojken eller flickan.

Doppresent flicka

Doppresenter är ett bra sätt att fira en nyfödd flicka. Det är ett sätt att förmedla dina känslor och en möjlighet för dig att visa att den lilla flickan och föräldrarna är viktiga för dig. Doppresenter är ofta personliga och är ett minne som de kommer att ha för alltid. Det finns många olika doppresenter att välja mellan. Här är några tips och inspiration på doppresenter som du kan köpa till en flicka.

En personlig bok är en klassisk doppresent som kan fylla många ändamål. Du kan välja en bok med en personlig berättelse som är skriven specifikt för den nyfödda flickan. Smycken är alltid ett trevligt sätt att visa din ömhet och kärlek. Du kan välja ett smycke som är specifikt för den nya flickan. Det finns många olika smycken att välja mellan, från örhängen till armband.

Det finns många olika typer av leksaker som är perfekta doppresenter. Du kan välja mellan böcker, pussel, träleksaker och mycket mer. Kläder eller varför inte en ryggsäck som hon kan ha när hon blir äldre och skall börja förskolan som hon kan ha med sig sin först dag. 

Doppresenter är ett bra sätt att fira en nyfödd flicka. Det finns många olika presentalternativ att välja mellan, från personliga böcker till kläder och leksaker. Genom att välja något som är speciellt och personligt, kommer den lilla flickan och hennes föräldrar att ha något att älska för alltid.

DOPPRESENT KILLE

Doppresenter är alltid roliga att köpa och ge bort, och det är kul att ge bort något som passar just den personen. Om du letar efter en doppresent till en kille så finns det många roliga, användbara och personliga idéer.

En klassisk doppresent är ett par finare barnbestick med motiv eller ingravering av barnets namn. Det är en användbar present som kan användas länge och hålla i generationer. Om du vill ge bort något som är lite mer personligt kan du ge bort en personlig snuttefilt, badrock eller varför inte en personlig leksakslåda av trä.

Det finns också många fina böcker som man kan ge bort till barnet. Klassiska sagor från Astrid Lindgren är en populär present att ge bort och på det sättet även föra vidare traditionen om att läsa dem.

Klassiska doppresenter som getts under många decennier är annars guldhalsband eller en finare sparbössa för barnet att behålla och ta med sig genom livet.

När vi pratar om sparande och doppresent är ett modernt sätt kring detta att sätta upp ett konto åt barnet hos en bank som exempelvis Avanza eller Nordnet. 

Oavsett vad du väljer att köpa till pojken så är det viktigt att presenten är personlig och användbar. Det är ett härligt sätt att fira hans dop och ge honom något att minnas.

populärt presenttips!

Födelsedagståg

Födelsedagståg barn present

Födelsedagståget är en unik och vacker present som passar perfekt att ge som doppresent. 

En present som kommer kunna vara med varje år som barnet blir äldre! 

Utvalda kategorier för doppresenter

Fotopresenter

Skapa unika fotopresenter eller beställ en unik tavla/poster till barnet på dess stora dag. Under fotopresenter kan du hitta massvis med presenttips för att ge bort på dopdagen, som både barnet och föräldern kan komma att uppskatta.

Personlig present

Vad passar bättre på dopet än att hitta en personligt anpassad present. Som en nalle med barnets namn på, eller leksakslåda, snuttefilt eller kläder. Här hittar du tips på personliga presenter att ge bort på dopet.

Varför ger vi doppresenter?

Doppresenter är en fin gest som visar din uppskattning för ett nyfött barn. Det är ett sätt att fira en ny människa som kommer till världen med kärlek och välvilja. Genom att ge en gåva till ett nyfött barn kan man visa att man är glad för den nya familjens lycka och stödja familjen i deras nya utmaning.

Doppresenter är ett sätt att fira ett nyfött barns ankomst och är ett tecken på välvilja och kärlek. Det är också ett sätt att fira familjens nya liv. Genom att ge ett nyfött barn en gåva är det ett sätt att låta dem veta att du är glad över deras ankomst. Doppresenter kan vara något så enkelt som ett kort med ett hjärta eller en större sak, som en leksak eller en klädsel. Oavsett vilken typ av gåva det är är det viktigt att det är något som familjen kommer att uppskatta.

Doppresenter är inte bara en gest för att fira ett nyfött barn, men kan också fungera som en stöttepelare för familjen. Genom att ge en gåva som är användbar för familjen, som en leksak eller nappflaska, kan man hjälpa dem att ta hand om det nya barnet. Detta kan hjälpa familjen att klara av sina nya ansvarsområden och göra det lite enklare. Det är ett sätt att visa att du är där för att stödja familjen och att du är glad över att barnet har kommit till världen.

Doppresenter är ett trevligt sätt att fira ett nyfött barn och visa stöd och välvilja. Genom att ge ett nyfött barn en gåva är det ett sätt att låta dem veta att du är glad över deras ankomst och att du är där för att stödja familjen. Genom att ge en användbar gåva är det ett sätt att låta dem veta att du är glad över deras lycka och stöttar dem i deras nya liv.

FAQ

Vad är en bra doppresent?

En bra doppresent kan definieras på olika sätt. Det kan exempelvis vara något som betyder väldigt mycket för föräldrarna eller dig som ger presenten. Eller så kan det vara något väldigt personligt som barnet kan behålla i många år framöver och sedan se tillbaks på som en fin gåva av dig vid dopet.

Vad är en klassisk doppresent?

Klassiska doppresenter är vanligtvis smycken, mjukisdjur, snuttar, traditionella träleksaker som exempelvis Brio-tåget eller liknande. En annan klassisk present att ge bort på ett dop är något som har med barnets stjärntecken att göra. 

Hur mycket ska man lägga på en doppresent?

Det finns inget exakt svar på frågan om hur mycket pengar som du bör lägga på en doppresent. Det handlar i slutändan om hur mycket du själv är villig att lägga och hur din ekonomiska situation ser ut. Det behöver nödvändigtvis inte vara en dyr present för att göra den speciell och unik. 

Kan man ge pengar i doppresent?

Att ge barnet pengar i doppresent är en traditionell gåva att ge just vid dop. Många föräldrar brukar använda de pengarna som ett första sparande till sitt barn. Andra sätter in pengar och köper aktier eller fonder. 

Vad ger man i doppresent som gudmor?

Att få äran att vara gudmor till ett barn är självklart en stor ära och då vill man ofta ge barnet något speciellt i dopgåva. Att vara gudmor handlar dock inte om att ge den dyraste eller absolut finaste gåvan. Utan att finnas där genom hela livet. En fin doppresent som gudmor kan vara att ge matchande halsband som barnet som ni två kan bära.

Vad ger man i doppresent som gudfar?

Som gudfar är det naturligt att vilja ge en doppresent som är unik. Men det viktiga med presenten är syftet bakom den. En bra doppresent kan vara att sätta upp ett sparande till barnet genom att köpa aktier & fonder som barnet får när de fyller 18 år. 

Scroll to Top